Royal Pampus Cup mooie coastal belevenis

Geplaatst op 20-04-2024  -  Categorie: Coastal Rowing

Onze heren Uno werd tweede, onze dames Mizu2 derde

Op zaterdag 20 april organiseerde de Koninklijke in Muiden de inmiddels al traditionele Royal Pampus Cup, wedstrijd coastal rowing op het IJmeer.
WVIJburg had ingeschreven met vier damesploegen, een herenploeg en een mixedploeg. De weersomstandigheden waren bar en boos – harde wind kracht 5-6, met uitschieters naar 7, hoge golven met zware deining en ondanks de soms mooie blauwe lucht vaak gigantische stortbuien.


Ondanks al die slechte omstandigheden – wij zouden bij ons met dit weer een vaarverbod hebben uitgevaardigd – durfden toch vier van onze zes ploegen de uitdaging aan. Spannend en vooral ínspannend, maar in alle gevallen werd de eindstreep gehaald, en wij behaalden zelfs een tweede en een derde plaats: onze herenploeg Uno (Alex, Ewout, Ivo, Toine, met Ellis op stuur) werd met 31,46 minuten tweede, achter Orca. Onze damesploeg Mizu2 (Résy, Inge, Fanneke, Marrit, met Alex op stuur) eindigde met 29,30 minuten op de derde plaats achter de KNRZV (1e) en Naarden (2e).

 

cr1

Bij de foto: Best woest, dat water, maar Mizu1 roeit dóór.....

cr2Bij de foto: Mizu2 op weg naar de derde plaats

cr3

Bij de foto: Onze herenploeg Uno sleurt zich naar de finish

cr4

Bij de foto: Onze Uno ging als derde over de eindstreep maar werd tweede,

dankzij strafseconden die de KNZ&RV kreeg wegens een valse start

Verdere uitslagen

Dames Mizu 1 (Marjolein, Laura, Machteld, Ellis, met JanHein op stuur) eindigden in de eerste heat als laatsten, maar zij bereikten de finish, ondanks een gebroken riem, waardoor moedige Machteld met één riem moest roeien. En zij hield het vol, ondanks alle zware golven en de stormachtige wind. De ploeg kwam na ruim drie kwartier helemaal kapot aan, maar werd met trots door de aanwezige medeleden ontvangen.

Het laatste wedstrijdnummer werd verroeid door mixedploegen, waaronder onze ploeg Coastal IJforce (Janhein, Annika, Johan, Ulrike, met Marjolein op stuur). In dit veld van zes ploegen werden wij zesde (29,8 minuten).

 

Zeer gevarieerde resultaten dus, maar in alle gevallen een geweldige prestatie in zulke zware weersomstandigheden. Dank aan alle deelnemers, aan onze leden die kwamen aanmoedigen, en ook en vooral heel veel dank aan Toine, die er voor zorgde dat onze boten in alle vroegte vanaf IJburg naar Muiden werden gesleept en eind van de dag weer werden teruggebracht.

Kortom: hulde aan iedereen die bij deze wedstrijden was betrokken!


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst