Passanten

Passanten informatie

U bent van harte welkom in de haven
van Watersportvereniging IJburg.

Passanten flyer 2021

De aanloop naar onze haven 
Vanaf het IJmeer/Buiten IJ houdt u bij boei P20-IJB1 bakboord aan in zuidelijke richting (door de doorgestoken dam) en volgt u de betonde vaargeul (ZO-richting).
De maximale diepte van deze vaargeul tot in de haven is 2,50 meter. Let op: Voor de haven, parallel aan- en net buiten de vaargeul ligt een 140 meter lange stalen damwand als golfbreker.

ZIE OOK: Land maken voor Strandeiland

Sluis  
De sluismeester is bereikbaar via marifoonkanaal 84 (roep het C.O.B. op). Telefoon: 020-6087998, vermeld dan ook het nummer van de sluis 20123 om naar binnen te varen en 10123 om naar buiten te varen. 

De sluis wordt gedurende het hele jaar vanuit het Centraal Objecten Bediening Amsterdam (COB)dagelijks 7 x 24 uur bediend. De sluis is 35 meter lang en 6 meter breed. Drempelhoogte is gemiddeld 2,50 meter. Let in verband met wisselend waterpeil ook op de borden met rode cijfers bij de ingangen van de sluis.

Aanmelden 
Wij vragen u zich, ruim voor aankomst, te melden bij de havenmeester, telefoon 06-54376131. 
De havenmeester wijst u dan uw ligplaats toe.
Reserveren is alleen mogelijk voor groepen met 10 of meer boten. Dagrecreanten kunnen hun boot afmeren aan de stenen kade buiten de verenigingshaven.  

Tarieven 

  • Van 1 april tot 1 november: € 1,82 per meter lengte (over all) per nacht (voor leden is dit € 0,81/m/nacht) *
    Van 1 november tot 1 april: € 0,30 per meter lengte (over all) per nacht (voor leden is dit € 0,30/m/nacht) *
  • Het liggeld betaalt u vooraf bij aanmelding. U ontvangt dan een toegangspas, waarmee u de toegangsdeur tot de haven en het clubgebouw kunt openen en waarmee u drinkwater kunt tappen. Bij verlies, diefstal of beschadiging van de toegangspas brengen wij €20 in rekening.
  • WIFI is gratis beschikbaar. Netwerk: WV IJBURG, wachtwoord: wifihaven.
  • Maximale bootlengte: 16 meter, max. breedte: 4,5 meter.

* Dit is inclusief verbruik walstroom tot 4 kWh/etmaal. Boven de 4 kWh/nacht wordt het volledige verbruik in rekening gebracht. 

Sanitair 
U kunt 24 uur/dag gratis gebruik maken van de toiletten en douches in ons clubgebouw H2IJ

De afvalcontainer vindt u in de straat recht tegenover het toegangshek van de haven.

Nog meer watersport?
Op 10 minuten loopafstand van onze haven vindt u Surfcentrum IJburg, waar u ook een surfplank kunt huren. Met uw dinghy, kano of supboard kunt u door de grachten van IJburg varen of zelfs het hele eiland rondvaren (7km).

Eten en drinken op IJburg
Rondom onze haven en elders op IJburg zijn tal van leuke cafés en restaurants.
Dok48, N.A.P., Eetcafé Caña IJburg, BloemopIJburg (Italiaans), Mchi (Japans),  I-Grec (Grieks), Marina Club, Fusio To Go en Pizzeria Domino.

Boodschappen 
Een bakker (ook op zondag geopend vanaf 8:30 uur), viswinkel, slagerij, slijterij, twee supermarkten en een avondwinkel vindt u op de Pampuslaan, slechts enkele minuten lopen. In het wat verder gelegen winkelcentrum IJburg vindt u onder meer AH, Vomar, Blokker en Gall & Gall.

Wat vind ik waar? 


Grotere kaart weergeven 

ScheepvaartmuseumNaar het centrum van Amsterdam? 
Tram 26 brengt u elke 6 minuten in een kwartier naar het Centraal Station.
De laatste tram terug naar IJburg vertrekt om 0:40 uur. Daarna rijdt vanaf 0:50 uur nachtbus 359 (op vrijdag en zaterdag 2x per uur). Zie ook OV reiswijzer.

Maar voordat u het Centraal Station bereikt vindt u nog tal van andere aantrekkelijke gelegenheden, zoals Club Panama, het Lloyd hotel, restaurant Fifteen (Jamie Oliver). Maar ook het BIMhuis voor jazz, het Muziekgebouw aan 't IJ, het Scheepvaartmuseum en Nemo Science Museum. liggen pal aan de route van de tram 26. Eenmaal bij het CS is filminsituut EYE absoluut het bezoeken waard. Eye is eenvoudig te bereiken met de pont (richting Buiksloterweg). 

Klik s.v.p. nog even hier voor de belangrijke havenregels.

Wij wensen u een prettig verblijf!