beautje

Verenigingsboten

 

In mei 2023 is een polyvalk aangeschaft genaamd Beautje! Ze is goed nagekeken, klaargemaakt voor het seizoen en reeds enkele malen lekker het water op geweest. Er is in oktober van dat jaar een tweede polyvalk aageschaft genaamd Bremer Swaen, waarmee we dus weer twee verenigingsboten beschikbaar hebben voor onze leden. 

RS Feva's
De vereniging heeft drie RS Feva's beschikbaar voor het jeugdzeilen. Voor ervaren jeudzeilers zijn de zeilboten in overleg ook buiten de trainingstijden beschikbaar. Een verzoek hiervoor kun je mailen naar neliezdguej.[antispam].@wvijburg.nl. Wil je meedoen met de trainingen? Kijk dan voor meer informatie over jeugdzeilen op de pagina jeugdzeilen.

Coastal roeiboten
Onze vloot bestaat uit twee Coastal4+ roeiboten, dit zijn roeiboten die geschikt zijn voor 4 roeiers en een stuur. En we hebben een Coastal2, deze roeiboot wordt door 2 geoefende roeiers gebruikt. De coastal roeiboten kunnen alleen door roeileden worden gebruikt. Wil je meer informatie over coastal rowing, bezoek dan de pagina coastal rowing.

Verenigingszeilboten
Er zijn zoals gezegd 2 polyvalken beschikbaar voor de leden van WIJburg. Alle leden vanaf 21 jaar met voldoende zeilervaring kunnen een verenigingszeilboot lenen door dit online aan te vragen via de website. Daar kan je eveneens zien welke boot wanneer beschikbaar is.

Hoe kun je een boot lenen?

  • Bedenk wanneer je een verenigingsboot wilt lenen dit is omdat wij graag bij de eerste keer dat je een boot gebruikt een korte introductie willen geven over het gebruik van de boot
  • Regel het online zo mogelijk minimaal drie dagen voor aanvang van de leenperiode. Is het gekozen dagdeel al sneller neem dat contact op met het haventeam.
  • Maak een reservering door het reserveringsformulier in te vullen, hiervoor moet je als lid ingelogd zijn. Het lenen en dus gebruik van de polyvalk staat dan ook op jouw naam in het systeem.
  • Het haventeam ontvangt per mail je aanvraag, het is van belang dat indien je twijfelt aan je eigen ervaring of iets wilt overleggen dat je even telefonisch contact legt met de havencoördinator via 06-54376131. Samen kunnen jullie dan bepalen of de resevering definitief is.
  • Op het gereserveerde moment neem je contact op met de havencoördinator danwel in de haven of op het eerder genoemd mobiele nummer. Indien jullie elkaar nog niet kennen, dan is het van belang je even te identificeren.
  • Het lenen en dus gebruik van de polyvalk gaat in goed vetrouwen, het is dan ook van belang dat je de boot in goede staat, opgeruimd en schoon aan het einde van je gereserveerde dagdeel netjes in de haven afmeert.

In principe kan je 7 dagen per week en per dagdeel (9:00 – 13:00; 14:00 – 18:00 en van 19:00 tot een half uur voor zonsondergang) een polyvalk lenen. Bij een windkracht van 5 beaufort of meer is het niet mogelijk een boot te gebruiken. Wanneer een van de boten uit de vaart is genomen voor reparatie wordt dit aangegeven in het reserveringsoverzicht.

Maak een reservering

Het volledige reglement voor het lenen van de verenigingsboten