School at Sea: Jeugdzeilers WVIJ gaan een half jaar op avontuur

Geplaatst op 11-07-2024  -  Categorie: Verenigings nieuws

Nog wel even wat fondsen werven…..

Zij hoorden erover van vrienden, en werden meteen enthousiast: ‘School at Sea’, een uniek talentontwikkelingsprogramma, waarmee middelbare scholieren samen met 35 andere leerlingen gedurende een half jaar op de driemaster Thalassa de Atlantische Oceaan over zeilen. Tot aan de Caraïben en weer terug. Onze jeugdzeilers Wieke van Stuivenberg, Marijn van Dalsem en Lot van Haren – alledrie 15 jaar oud – gaan deze uitdaging graag aan. .


Zij hebben met hun school al toestemming geregeld om een aantal maanden onderwijs op het schip te kunnen volgen, en nu zijn zij bezig met fondsenwerving. De kosten van deze reis bedragen ruim 27.000 euro per deelnemer. Een bedrag dat zij bij elkaar proberen te krijgen door geld te verdienen met allerlei werkzaamheden, door het organiseren van activiteiten en door familie en vrienden te vragen een steentje bij te dragen. Hun reis start in oktober, vóór 1 augustus moet de financiering rond zijn. En misschien lukt het hen ook om van WVIJ-ers een bijdrage te krijgen….

schoolatsea

Onze jeugdzeilers Wieke, Marijn en Lot staan de springen om het Thalassa-avontuur met School at Sea aan te gaan!

Wieke, Marijn en Lot zeilen dankzij hun ouders al sinds hun kleuterjaren, en zij ontmoetten elkaar enkele jaren geleden bij het jeugdzeilen bij WV IJburg. Iedere zondag gaan zij enthousiast het water op, zeilen is zeg maar echt hun ding. Gezien hun liefde voor de zeilsport is het begrijpelijk dat zij het als een bijzondere uitdaging zien om mee te doen met School at Sea, een programma dat er op gericht is om de jongeren al zeilend en lerend te laten ontdekken welke verborgen kwaliteiten zij bezitten. School at Sea biedt hen een unieke kans om te groeien en te leren in een omgeving die zowel uitdagend als inspirerend is (zie voor meer informatie deze link: Home - School at Sea).

schoolatseabarcode

 

Het avontuur van onze zeilsters is in feite al begonnen, door hard te werken aan de fondsenwerving. En zij hopen dat hun verhaal ook bij WV IJburg aanslaat….

Bent u ook enthousiast over de plannen van Wieke en Marijn en Lot, en wilt u hen steunen? Uw bijdrage wordt door hen in dank ontvangen via dit betaalverzoek:

Zij hopen dat het allemaal gaat lukken. En als zij op reis zijn zullen zij uiteraard regelmatig verslag doen van hun avonturen!

 


Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst